Hallon och päronmuffins med kardemumma

Serverar: 9 portioner

Frukten gör muffinsen saftig och kardemummaströssel ger en spännande smak. Använd gärna frysta hallon, de behöver inte vara tinade.

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 200 g smör
  • 2½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 125 g hallon
  • 75 g hallon
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 moget päron, skalat och skuret i klyftor
  • Kardemummaströssel
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 msk stött kardemumma
  • 60 g smält smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180º.
    2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en stor skål och ställ åt sidan. Rör smör och socker pösig med elvisp. Vispa i äggen ett i taget och blanda ner mjölken.
    3. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör ner äggblandningen.
    4. Blanda 125 g hallon med vetemjöl och rör ner dem i smeten. Fyll upp smet till ca: 1 cm nedanför formkanten. Stick ner några päronklyftor till hälften och fördela resterande 75 g hallon. Strö till sist över kardemummaströssel.
    5. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter för stora muffins och något kortare för mindre muffins. Känn gärna med sticka. Om hallonen är frysta kan det förlänga gräddningstiden något.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben