Hallon och vaniljfyllda strutar

Serverar: 4 portioner

En läcker dessert som äts nästan som en glass.

Ingredienser

  • Rån
  • 100 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl vatten
  • Vanilj och hallonkräm
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl standardmjölk
  • ½ dl socker
  • 4 äggulor
  • 1 gelatinblad
  • 4 dl hallon
  • Garnering
  • Hallon
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Rån: Smält smöret och låt det svalna. Blanda socker, vaniljsocker, mjöl, kallt vatten till en jämn smet. Tillsätt det smälta smöret och rör om.
    2. Klicka ut ca 1 msk smet på en bakplåtspappersklädd plåt, bred ut tunt med hjälp av en slickepott.
    3. Grädda i 200 grader i 5 minuter. Forma rånen till strutar och låt svalna. Det går utmärkt att använda ett rånjärn vid gräddningen.
    4. Hallon och vaniljkräm: Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Halvera vaniljstången.Sjud vaniljstången, grädden, mjölken, sockret och äggulorna under omrörning tills krämen tjocknar.
    5. Krama vätskan av gelatinbladet och rör ner. Låt svalna. Ta bort vaniljstången och vänd ner hallonen.
    6. Fyll rånen med hallon och vaniljkrämen och toppa med hallon och mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben