Halloncheesecake.

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

En härlig dessert med smak av friska hallon och nötlikör

Ingredienser

  • 150 g frysta hallon
  • 6 msk hasselnötslikör
  • 200 g digestivekex, krossade
  • 50 g smör, smält
  • 400 g cream cheese
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 st gelatinbla, blötlagda
  • 200 g vit choklad, smält
  • 2 dl grädde, lättvispad
  • 200 g färska hallon (alt. frysta)
  • 1 st lime
  • Instruktioner

    1. Ta fram hallonen ur frysen och låt dem tina en aning. Häll på nötlikör.
    2. Krossa digestivekexen till smulor i en bunke. Blanda kexsmulorna med smör och tryck ut i botten av en smord form (20 cm i diameter) med löstagbar kant Skölj citronen väl under ljummet vatten och riv skalet med ett rivjärn.
    3. Vispa Philadelphiaosten, citronskalet och sockret med en elvisp tills smeten är slät. Koka upp vatten i en kastrull. Bryt den vita chokladen i bitar och smält i en bunke över det kokande vattenbadet. Blötlägg gelatinbladen i vatten, krama sedan ur dem och blanda med chokladen. Blanda sedan i Philadelphia- och sockerblandningen.
    4. Vispa grädden lätt och vänd ner den tillsammans med de halvtinade hallonen med de övriga ingredienserna. Häll fyllningen i den förberedda formen, låt stå i kylskåp i 2 timmar. Riv lime över tallriken och dekorera med färska hallon just innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben