Halloncheesecake

Lätt som en plätt att baka och världens godaste.

Ingredienser

  • 200 digestivekex
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 350 g färsk ost typ, philadelphia
  • 1½ dl råsocker
  • 3 äggulor
  • 2½ dl crème fraiche
  • Skal och saft av 1 citron
  • 1½ dl passerade hallon ( tryck hallon genom en finmaskig sil)
  • 3 äggvitor
  • 1 krm salt
  • Till Garnering
  • Några fina hallon
  • Instruktioner

    1. Kör kex och smör i en matberedare tills kexen smulat sig ordentligt. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant ( 24 cm i diameter).
    2. Blanda färskosten med råsocker, äggulor, crème fraiche, skal och saften av citron samt passerade hallon i en bunke. Vispa äggvitor och salt i en ren bunke till ett fast skum.
    3. Vände der skummet i ostkrämen. Bred blandningen över kexsmulorna. Grädda i 175 grader varm ugn i 40-50 min eller tills smeten stannat.
    4. Låt svalna och garnera med några fina hallon före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben