När sommaren är som ljuvligast lyser hallonen lockande röda. Baka en läcker cheesecake till kaffekalaset. Servera en snyggt skuren melon fylld med mumsiga bär och smakrik rom som festlig vuxendessert.
Ingredienser
Botten
4 dl vetemjöl
1 dl socker
150 g smör
Fyllning
3 ägg
200 g naturell färskost av philadelphiatyp
1 ½ dl matlagningsyoghurt
1 dl florsocker
100 g hallon
Garnering
4-5 dl hallon
Florsocker
Instruktioner
Blanda mjöl och socker. Smält smöret och mixa massan till smulor. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Ställ kallt att stelna. Grädda bottnen i 200 grader ca 10 min
Blanda ingredienserna till fyllningen och vänd sist ner hallonen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare ca 25 min. Låt den kallna. Lägg på rikligt med hallon och sikta över florsocker