Halloncheesecake

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

När sommaren är som ljuvligast lyser hallonen lockande röda. Baka en läcker cheesecake till kaffekalaset. Servera en snyggt skuren melon fylld med mumsiga bär och smakrik rom som festlig vuxendessert.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 150 g smör
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 200 g naturell färskost av philadelphiatyp
  • 1 ½ dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl florsocker
  • 100 g hallon
  • Garnering
  • 4-5 dl hallon
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och socker. Smält smöret och mixa massan till smulor. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Ställ kallt att stelna. Grädda bottnen i 200 grader ca 10 min
    2. Blanda ingredienserna till fyllningen och vänd sist ner hallonen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare ca 25 min. Låt den kallna. Lägg på rikligt med hallon och sikta över florsocker

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben