Halloncheesecake
Serverar:
8-9 portioner
Tid:
2 timmar 10 minuter
Det är som att komma in i en god dröm.
Ingredienser
75 g osaltat smör
10 - 12 st digestivekex
1 dl outspädd hallonsaft
Ca 2 tsk gelatinpulver
2 dl konderserad mjölk
200 g krämig färskost
(philadelphiaost)
100 g hallon
Några hallon till dekoration
Instruktioner
Klä bakformen med bakplåtspapper
Lägg digestivekexen i en hållbar påse och krossa dem med en brödkavel (eller gör det i en matberedare)
Smält smöret i en kastrull och rör i det i de söndersmulade kexen och pressa ner blandningen i den runda formen. Låt svalna.
Värm saften och rör ner gelatinpulvret lite i taget tills det har lösts upp helt.Låt det svalna
Vispa mjölken i en stor skål tills den blir lätt fluffig och får dubbla volymen.Vispa i färskosten tills blandningen är jämn och slät. Vispa i gelén.
Hacka hallonen något och rör i blandningen .Häll över kexbotten och låt stå kallt i kylskåpet 2 timmar. Servera dekorerat med extra hallon.
Liknande recept
Halloncheesecake med kolasås
4.7
12
Halloncheesecake med vit- och mjölkchoklad
10
Halloncheesecake i glas
5 min
4
Halloncheesecake
4
Halloncheesecake
4.8
10-12
5
Mumsig halloncheesecake
15 min
16
Fruntimmersveckan, Sara, Björnbärs- och halloncheesecake
3
12
1
Halloncheesecake
5
1 h
10
Halloncheesecake i glas
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!