Halloncheesecake

Serverar: 8-9 portioner

Tid: 2 timmar 10 minuter

Det är som att komma in i en god dröm.

Ingredienser

  • 75 g osaltat smör
  • 10 - 12 st digestivekex
  • 1 dl outspädd hallonsaft
  • Ca 2 tsk gelatinpulver
  • 2 dl konderserad mjölk
  • 200 g krämig färskost
  • (philadelphiaost)
  • 100 g hallon
  • Några hallon till dekoration
  • Instruktioner

    1. Klä bakformen med bakplåtspapper
    2. Lägg digestivekexen i en hållbar påse och krossa dem med en brödkavel (eller gör det i en matberedare)
    3. Smält smöret i en kastrull och rör i det i de söndersmulade kexen och pressa ner blandningen i den runda formen. Låt svalna.
    4. Värm saften och rör ner gelatinpulvret lite i taget tills det har lösts upp helt.Låt det svalna
    5. Vispa mjölken i en stor skål tills den blir lätt fluffig och får dubbla volymen.Vispa i färskosten tills blandningen är jämn och slät. Vispa i gelén.
    6. Hacka hallonen något och rör i blandningen .Häll över kexbotten och låt stå kallt i kylskåpet 2 timmar. Servera dekorerat med extra hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben