Halloncheesecake di Savoca

Ur Halv åtta hos mig

Ingredienser

  • 150 g frysta hallon
  • 6 msk nötlikör
  • 200 g digestivekex, krossade
  • 50 g smör, smält
  • 400 g cream cheese
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 gelatinblad, blötlagda
  • 200 g vit choklad, smält
  • 2 dl grädde, lättvispad
  • 200 g färska hallon (alt. frysta)
  • 1 lime
  • Instruktioner

    1. Ta fram hallonen ur frysen och låt dem tina en aning. Häll på Frangelico. Krossa digestivekexen till smulor i en bunke.
    2. Blanda kexsmulorna med smör och tryck ut i botten av en smord form (20 cm i diameter) med löstagbar kant.
    3. Skölj citronen väl under ljummet vatten och riv skalet med ett rivjärn.
    4. Vispa Philadelphia-osten, citronskalet och sockret med en elvisp tills smeten är slät.
    5. Koka upp vatten i en kastrull.
    6. Bryt den vita chokladen i bitar och smält i en bunke över det kokande vattenbadet.
    7. Blötlägg gelatinbladen i vatten, krama sedan ur dem och blanda med chokladen.
    8. Blanda sedan i Philadelphia- och sockerblandningen.
    9. Vispa grädden lätt och vänd ner den tillsammans med de halvtinade hallonen med de övriga ingredienserna.
    10. Häll fyllningen i den förberedda formen, låt stå i kylskåp i 2 timmar.
    11. Riv lime över tallriken och dekorera med färska hallon just innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben