Halloncheesecake i två lager
En delikat, vacker och otroligt god cheesecake som du slipper baka i ugn. Perfekt när du får oväntade gäster, bara att plocka fram från frysen och servera!
Ingredienser
Botten
14 digestivekex
50 g smör
2 msk socker
Fyllning
6 gelatinblad
300 g färskost, t ex philadelphiaost
3 äggulor
3 äggvitor
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
1½ dl hallonpuré, mixade och passerade hallon
Garnering
2 dl vispgrädde
Körsbär
Hallon
Instruktioner
- Smula ner kexen i en mixer. Smält smöret. Mixa kexen och droppa i smält smör och tillsätt socker. Täck botten på en springform med smulorna och platta till med baksidan av en sked. Sätt in formen i kylen under tiden du gör fyllningen.
- Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter. Vispa ihop färskost, äggulor och socker. Tillsätt vaniljsocker. Vispa grädden. Vispa äggvitan i en separat skål.
- Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull. Blanda hastigt ner gelatinet i färskostsmeten. Vänd i grädden och äggvitan. Dela upp smeten i två skålar och tillsätt hallonpuré i den ena skålen.
- Häll upp den vita smeten först i formen och ställ in formen i frysen 5 minuter och häll sedan försiktigt på hallonlagret. Ställ in formen i kylen i minst 5-6 timmar eller i frysen ett par timmar.
- Lossa kanten med hjälp av en vass kniv och garnera cheesecaken med spritsad grädde, körsbär och hallon.
Liknande recept
Kommentarer (0)