Hallonchesscake med chokladbotten

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Mycket lätt och god!

Ingredienser

  • Botten
  • 75 g Smält margarin
  • 100 g mörk 70% choklad
  • 200 g digestivekex
  • margarin att smörja formen med
  • Fyllning
  • 300 g Philladelphia ost
  • 2½ dl crème fraiche ( gärna lätt)
  • 1 ägg
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 200 g hallon
  • 2 msk maizenamjöl
  • Toppning
  • 3 dl vispgrädde
  • 20 - 30 minimaränger
  • Instruktioner

    1. Hacka digestiv och choklad tillsammans i en matberedare och tillsätt det smälta margarinet. Blanda ihop.
    2. Töm ner smulblandningen i en form med löstagbar botten ca 24 cm.
    3. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter
    4. Mixa hallonen och blanda ihop resten av ingredienserna till en jämn smet.
    5. Töm ner smeten i det förgräddade skalet
    6. Grädda i 175 grader, ca 40-45 minuter på fals två i ugnen nedifrån. Smeten skall ha "stannat"
    7. Låt kakan svalna ställ kallt. Innan servering dekorera med vispad vispgrädde och minimaränger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben