Hallondessert

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God och sommrig dessert.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 dl standardmjölk
  • Smör (att steka i)
  • 5 dl färska hallon (eller frusna)
  • 2 dl grädde
  • 50 g daim
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop äggen, mjölet och saltet till en jämn smet. Vispa ner mjölken, lite i taget, i smeten. Den ska vara jämn och fin. Provstek en plätt och tillsätt ev lite mer mjölk, om smeten känns tjock.
    2. Stek plättarna och lägg upp på en tallrik.
    3. Vispa grädden löst och blanda ner daimen.
    4. Lägg upp plättarna på 4 tallrikar och servera med hallonen och daimgrädden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben