Hallonfrosting till cupcake eller tårtfyllning

Denna underbara hallonfrostingen spritsar du på dina hallon, blåbär, rabarber eller jordgubbs cupcakes eller varför inte som fyllning i en tårta.

Ingredienser

  • 300 g naturell färskost philadelphia
  • 2 dl florsocker
  • 1 st citron, rivet skal och saft
  • 2 dl hallon, färska/ frysta
  • Några droppar röd karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Vispa färskost, florsocker och citronskal kraftigt. Blanda i citronsaft och 2 dl hallon. Droppa i karamellfärgen tills du får en härlig rosa eller ljusröd färg så som du vill ha den.
    2. Spritsa den på dina nybakta cupcakesen. Om du vill ha ett sdant där fint rosmönster tex så finns det speciella "tyllingar" att köpa. De är specielspritsar som skapar sådana mönster.
    3. Denna frostingen är även jätte god att använda som fyllning i tårta. Även här kan du med fördel spritsa ut den på ett lager tårtbotten.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Cheapo 16 juni 2009

    Tycker inte alls att detta var en bra frosting. Den blev jätterinnig trots att jag hade i mer florsocker än vad det stod!

    petite_700 15 november 2009

    Det kanske är för att man inte ska ha in en hel citron utan det räker med bara en halv iaf saften.

    petite_700 15 november 2009

    *räcker

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben