Sockerbullar på ett helt nytt sätt! Lite omständigt att göra, men lyckas man blir de underbart goda. Under den vackert sockrade ytan gömmer sig en riktigt läcker hallonfyllning.
Ingredienser
2 dl mjölk
½ pkt jäst
75 g smör eller margarin
3 msk strösocker
1 ägg
7 - 8 dl vetemjöl
Fyllning
1 dl hallonsylt
Pensling
Ca 25 g smör eller margarin
Garnering
Strösocker
Instruktioner
- Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Lös upp jästen i mjölken.
- Rör matfett och socker smidigt och poröst. Tillsätt ägg, degspad och det mesta av mjölet i äggvispet. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta samman degen, för hand eller med elvisp, tills degen släpper bunkens kant.
- Låt degen jäsa övertäckt ca 20 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Ta upp degen på lätt mjölat bord. Arbeta in resten av mjölet.
- Kavla ut degen till en stor fyrkantig kaka, ca ½ cm tjock. Ta med ett runt mått ut ca 20 kakor.
- Lägg en klick sylt på varje kaka. Nyp ihop dem till små knyten. Lägg knytena med skarven nedåt i bullformar. Ställ dem på en bakplåt.
- Låt knytena jäsa övertäckta 20-25 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda knytena mitt i ugnen 5-7 minuter.
- Pensla knytena med smält matfett. Vänd dem genast i strösocker.
Liknande recept
Kommentarer (0)