Citronmuffins med hallongömma

Serverar: 15-20 portioner

Tid: 30 minuter

Fräscht och läckert.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 citron, finrivet skal
  • ½ dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1-2 dl frysta hallon
  • Garnering
  • Vispad grädde eller kesella vanilj
  • ev. blommor eller citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut muffinsformar på en plåt.
    2. Rör smör och socker ljust och pösigt med elvisp. Vispa ett ägg i taget. Blanda i citronskal och vatten. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och vispa till en slät smet.
    3. Fördela hälften av smeten i formarna. Lägg 2-3 hallon i varje form. Häll på resten av smeten.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem kallna. Skär av ett litet lock och garnera muffinsen med grädde eller yoghurt. Dekorera gärna med en blomma eller citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben