Sockerfria hallongömmor

Lättbakat till diabetiker

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • ½ dl sockerfri hallonsylt
  • 1 ägg
  • ½ dl hackad mandel
  • Instruktioner

    Hacka snabbt samman alla ingredienserna till degen, lägg den i kylskåp för att vila i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram degen och kavla ut den tunt. Skär ut runda plattor c:a 7 cm i diameter. Lägg en liten klick sylt mitt på varje platta och vik samman dem dubbla. Tryck till lätt i skarven, Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt och pensla dem med uppvispat ägg och strö över lite hackad mandel. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben