Hallongrottor

Serverar: 40 portioner

Tid: 25 minuter

Dessa lättbakade kakor blir uppskattade varje gång jag serverar dem.

Ingredienser

  • 250 g smör el. margarin, rumsvarmt
  • 1 ½ dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl marsanpulver för kokning
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 dl fast hallonsylt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ut småbrödsformar i papper på 2 plåtar. Rör matfett och socker poröst. Arbeta in mjölet blandat med marsánpulver och bakpulver. Rulla ut till 4 längder och dela varje längd i 10 bitar. Forma runda bollar och lägg i pappersformarna. Gör en fördjupning i varje kaka med tummen och lägg i en klick hallonsylt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben