Hallongrottor

Serverar: 40 portioner

Väldigt goda och får en god vaniljsmak.

Ingredienser

  • 250 g smör, rumstempererat
  • 1 ½ dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl marsanpulver
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1-2 dl hallonsylt
  • Instruktioner

    Rör smör och socker poröst. Arbeta in vetemjöl, marsanpulver och bakpulver. Rulla ut till två längder och dela varje längd i ca 20 bitar. Forma bollar och gör en ganska stor fördjupning i varje, lägg i pappersformar och lägg i en klick hallonsylt. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Algot 1 december 2008

    Jättegoda och lättbakade! Verkligen mumsiga!

    Lottrup 14 februari 2010

    Verkligen goda och precis rätt konsistens, enligt mig. Både frasiga och lite småsega i botten. Jag hade i lite kanel i degen och klickade i drottningsylt istället för hallonsylt (mest för att jag inte hade något annat hemma) och det blev jättegott det med :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben