Hallongrottor i ny tappning

Serverar: 20 portioner

Hallongrottor med färska bär och smält gelé är helt klart en uppgradering av ett redan väldigt bra recept!

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 liter färska hallon (eller hallonsylt)
  • 1 dl smält röd eller svartvinbärsgelé
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Blanda mjölet med bakpulvret och tillsätt det. Arbeta ihop till en deg. Rulla ut degen till en längd och dela den i 20 bitar. Rulla dem till kulor och lägg i småbrödsformar.
    3. Gör en fördjupning i varje kaka (och lägg i en klick sylt). Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter.
    4. Använder du färska bär: Baka dem utan sylt och lägg sedan dit bären vid servering.
    5. Smält gelén i en liten kastrull på spisen och pensla bären försiktigt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben