Hallonkola

Serverar: 32 portioner

Mjuka godiskolor med sommarsmak. 60 kalorier/kola

Ingredienser

  • 200 g frysta hallon
  • 2 ½ dl socker
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 tsk neutral matolja till formen
  • Instruktioner

    1. Tina hallonen, mixa dem med stavmixer. Passera hallonen genom en sil till en slät puré. Mät upp ca 1 dl. Blanda hallonpuré, socker, citronjuice, grädde, socker och sirap i en tjockbottnad rostfri kastrull.
    2. Koka upp, rör ett par gånger under tiden. Låt koka ca 10 minuter till 121 grader eller tills du kan göra ett fast kulprov i ett glas med kallt vatten.
    3. Klä en form 15x20 cm med folie, smörj ordentligt med olja. Häll den varma hallonmassan i formen och låt kolan stelna över natten i rumstemperatur. Skär upp kolan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    randigpyjamas 24 december 2010

    Mycket goda hallonkolor med äkta hallonsmak, alla älskade dem och de tog slut på några minuter :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben