Kolatartaletter med hallon

Serverar: 6 portioner

Sega, söta och ljuvliga tartaletter med hallonkola.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk råsocker
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 225 g frysta hallon
  • 1 ½ dl råsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 krm salt
  • Servering
  • Hallon
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Häll mjöl och socker i matberedarens skål. Tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt 1-2 msk vatten och mixa snabbt ihop till en degboll. Låt degen vila i kylen i en plastpåse ca 1 timme. Tryck ut degen i 6 små portionsformar. Nagga bottnarna med en gaffel och ställ formarna i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Ta ut och pensla med uppvispat ägg. Låt grädda ytterligare i ca 5 minuter.
    2. Blanda ingredienserna till fyllningen i en tjockbottnad kastrull. Låt koka till smeten klarar ett kulprov (Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla en kula som ska vara fast till hård.) Tiden beror på vilken kastrull som används men räkna med ca 35 minuter.
    3. Häll fyllningen i pajskalet och låt kallna. Garnera med färska hallon och servera med en kula vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben