Hallonmuffins med vit chokladrippel

Serverar: 12 portioner

Härlig vaniljdoft, vit chokladdekor och ett sött litet hallon på toppen!

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 2½ dl grädde
  • 1½ dl smält el flytande smör el margarin, ca 125 g
  • 150 g färska eller frysta hallon
  • Garnering
  • 100 g smält vit choklad
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål. Blanda ägget, grädden och matfettet i en annan. Häll ner mjölblandningen i gräddsmeten och rör om så att allt precis blandas.
    2. Fyll muffinsformar till hälften med smet. Fyll på med några hallon i varje form och häll på resterande mängd smet.
    3. Sätt formarna på en plåt och grädda i 200 grader mitt i ugnen ca 25 min. Låt svalna.
    4. Smält chokladen försiktigt och ringla den över muffinsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben