Hallonsoppa med grillade mangospett

Serverar: 4 portioner

Hallonsoppa med smak av vitt vin matchar de grillade kokosrullade mangospetten fint.

Ingredienser

  • 1½ dl vitt vin
  • 2½ dl vatten
  • 1½ dl strösocker
  • 2 stjärnanisar
  • 1 citron, lite finrivet skal
  • 100 g hallon, färska eller frysta
  • Spett
  • 1 färsk mango
  • Smält smör att pensla med
  • 1 dl riven kokos
  • 4 små träspett
  • Instruktioner

    1. Koka upp vin, vatten och socker med stjärnanis och citronskal. Sjud utan lock i 5 minuter.
    2. Rör ner hallonen i den heta lagen. Dra av från värmen och rör tills hallonen är helt mosade. Smaka av, kanske behövs lite pressad citron för att balansera sötman i soppan.
    3. Dela mangon på båda sidor om den platta kärnan och skär fruktköttet i små tärningar. Trä upp tärningarna på små blötlagda träspett, pensla med smält smör och grilla spetten runtom.
    4. Rulla spetten i riven kokos och servera till soppan.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben