Hallonsoppa med limeyoghurtboll

Serverar: 4 portioner

En enkel soppa att göra som bli väldigt god. Passar bra till vardags och till fest eftersom den inte bara är vacker utan också hälsosam.

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 4 msk fruktsocker
  • 250 g frysta hallon
  • Saften av 1 lime
  • 1 msk arrowrot utrört i några msk kallt vatten
  • 2 dl avrunnen yoghurt (av ca 6 dl naturell yoghurt)
  • Skalet från 1 lime
  • 1-2 tsk fruktsocker
  • Instruktioner

    1. Börja med att hälla yoghurten i ett melittafilter med ett uppsamlingskärl under. Låt stå i kylskåpet några timmar, eller minst en om du har ont om tid. Tvätta limen, riv skalet och samla det i en liten skål.
    2. Häll 1 dl av vattnet i en kastrull och lägg i hallonen (spara 4 hallon till garnering), sockret och den pressade limesaften. Låt hallonen bli varma och mixa sedan med en stavmixer. Tillsätt arrowrot utrört i några msk kallt vatten. Låt tjockna. Häll i resten av vattnet och låt svalna.
    3. Blanda den avrunna yoghurten med limeskal och socker.
    4. Servera soppan med en klick yoghurt och ett hallon i.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben