Isad hallonsoppa med mjuk maräng

Serverar: 6 portioner

Denna soppa kan man göra ett par dagar innan servering.

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 300g frysta hallon
  • Instruktioner

    halvera och skrapa ur vaniljstången med en kniv. lägg vaniljstång och frön, socker, vin, vatten och hallon i en kastrull, koka 5 minuter. mixa soppan med en stavmixer eller i en blender, sila genom finmaskig sil. ställ soppan att kallna. Om du har en blender: mixa soppan med mycket is strax före servering så att den blir riktigt kall. Annars kan du ställa soppan i frysen i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (1)

    Lua 7 mars 2008

    ...med mjuk maräng. Har jag missat nåt, läser om maräng i recernamnet men kan inte läsa nånting om maräng i receptet... Hur skall man göra dem och hur skall de serveras till hallonsoppan?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben