Rabarber- och hallonsoppa

Serverar: 4 portioner

Enkel och lätt efterrätt efter en mastig middag. Serveras med vaniljglass och mandelbiskvier.

Ingredienser

  • 300g rabarber
  • ½ vaniljstång
  • 200g hallon
  • 1½ dl socker
  • 1 dl vatten
  • ½ dl vitt vin
  • Tillbehör
  • 100 g hallon
  • 100 g björnbär
  • 5 dl vaniljglass
  • 80 g mandelbiskvier
  • Instruktioner

    1. Skala rabrbern om den inte är ung och späd. Skär den i bitar. Halvera och skrapa ur vaniljstången och lägg i en kastrull. Tillsätt vaniljstång, rabarber, hallon, socker, vatten och vin. Koka ca 10 minuter tills bitarna är mjuka.
    2. Mixa soppan slär, passera den genom en sil och låt den kylas ner före servering. Fördela hallonen och björnbären i skålar vid servering. Häll över soppan och servera med vaniljglass och mandelbiskvier.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben