Hallontoppar

Serverar: 35-40 portioner

Barnsligt söta och goda småkakor!

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 100-150 g geléhallon
  • Instruktioner

    Rör smöret mjukt och vitt tillsammans med sockret. Tillsätt havregryn och mjöl och rör ihop till en kletig deg. Forma degen til små runda kulor och lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper och platta till dem lätt. Grädda i mitten av ugen i 200 grader i 8-10 minuter. Tryck ner ett gélehallon i mitten av varje kaka så fort du tar ut plåten ur ugen. På så sätt smälter geléhallonen fast. Låt kakorna svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gittan47 25 juli 2008

    Dina hallon toppar blev öpskatade på kalaset lite annerlunda med godis på Barnen gillade dem väldigt mycket.Ger dig 4 av 5 möjliga poäng.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben