Citronfromage med hallontopp

Serverar: 8 portioner

Lätt att göra, kan förberedas dagen innan och bara garneras i sista stund

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 1 citron
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • Garnering
  • 2 dl hallon
  • Tunna citronklyftor
  • Ev. citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Låt gelatinet ligga i blöt i kallt vatten 5 min. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden.
    2. Vispa gulorna med socker och citronskal tills det blir vitt och pösigt. Värm citronsaften försiktigt och låt gelatinet smälta i den. Häll ner det i äggsmeten och blanda väl.
    3. Vänd ner äggvitorna i smeten. Vänd ner grädden. Fördela i 8 glas. Låt stå kallt minst 4 timmar helst över natten.
    4. Garnera med hallon, citron och citronmeliss

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben