Citronfromage med hallontopp
Lätt att göra, kan förberedas dagen innan
och bara garneras i sista stund
Ingredienser
4 gelatinblad
1 citron
3 ägg
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
Garnering
2 dl hallon
Tunna citronklyftor
Ev. citronmeliss
Instruktioner
- Låt gelatinet ligga i blöt i kallt vatten 5 min. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden.
- Vispa gulorna med socker och citronskal tills det blir vitt och pösigt. Värm citronsaften försiktigt och låt gelatinet smälta i den. Häll ner det i äggsmeten och blanda väl.
- Vänd ner äggvitorna i smeten. Vänd ner grädden.
Fördela i 8 glas. Låt stå kallt minst 4 timmar helst över natten.
- Garnera med hallon, citron och citronmeliss
Liknande recept
Kommentarer (0)