Citronfromage
Serverar:
4 portioner
Tid:
1 timme
Det här är ett enkelt och gott recept! Per Mobergs recept!
Ingredienser
4 blad gelantin
4 äggulor
100 gr strösocker
1 st citron, skal och saft
3 dl vispgrädde
Instruktioner
1. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten i ca:5 min..
2. Vispa upp gulorna och sockret till en luftig smet.
3. Ta upp gelantinbladen ur vattnet. Smält dem i vattenbad.
4. Blanda dem sedan med citronskalet och saften. Häll ner blandningen i äggsmeten.
5. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i den svala citronblandningen.
6. Häll fromagen i småglas och dekorera med hallon och citronmeliss
Liknande recept
Citronfromage, lätt men mycket god
1
30 min
4
7
Rosa marsipantårta
4
8
Mannes blåbärstårta
12-16
Digestivetårta med hallon och blåbär
Citronfromage med jordgubbar och mango
6-8
Citronfromage
4-6
Citronfromage med hallontopp
8
Frukttårta med citronfromage
8-10
Citronfromage á la Turque
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!