Citronfromage

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Det här är ett enkelt och gott recept! Per Mobergs recept!

Ingredienser

  • 4 blad gelantin
  • 4 äggulor
  • 100 gr strösocker
  • 1 st citron, skal och saft
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. 1. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten i ca:5 min..
    2. 2. Vispa upp gulorna och sockret till en luftig smet.
    3. 3. Ta upp gelantinbladen ur vattnet. Smält dem i vattenbad.
    4. 4. Blanda dem sedan med citronskalet och saften. Häll ner blandningen i äggsmeten.
    5. 5. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i den svala citronblandningen.
    6. 6. Häll fromagen i småglas och dekorera med hallon och citronmeliss

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben