Citronfromage med jordgubbar och mango

Serverar: 6-8 portioner

Fromagen kan varieras med olika bär och frukter. Frysta bitar av mango är utmärkt att ha på lut när bären inte räcker. Obs! Receptet kräver inte ugn.

Ingredienser

  • 12 – 15 digestivekex
  • 50 g smör
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 ägg
  • Rivet skal och saft från 1 citron
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Krossa kexen fint och blanda med det smälta smöret. Tryck ut kexsmulorna i en rund form med löstagbara kanter. Ställ formen i kylen.
    2. Lägg gelatinbladen i blöt.
    3. Dela äggvitor och -gulor. Vispa gulor med ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät kräm.
    4. Vispa vitorna väl och vänd ner i smeten. Värm citronsaften, krama ur gelatinbladen och lös dem i den varma saften. Låt det hela svalna något och rör ner saften i ostkrämen under vispning. Häll blandningen i formen och ställ kallt minst 1 timme. Garnera med frukt vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben