Fromagen kan varieras med olika bär och frukter. Frysta bitar av mango är utmärkt att ha på lut när bären inte räcker. Obs! Receptet kräver inte ugn.
Ingredienser
12 – 15 digestivekex
50 g smör
400 g philadelphiaost
2 ägg
Rivet skal och saft från 1 citron
2 gelatinblad
2 dl crème fraiche
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
Smält smöret. Krossa kexen fint och blanda med det smälta smöret. Tryck ut kexsmulorna i en rund form med löstagbara kanter. Ställ formen i kylen.
Lägg gelatinbladen i blöt.
Dela äggvitor och -gulor. Vispa gulor med ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät kräm.
Vispa vitorna väl och vänd ner i smeten. Värm citronsaften, krama ur gelatinbladen och lös dem i den varma saften. Låt det hela svalna något och rör ner saften i ostkrämen under vispning. Häll blandningen i formen och ställ kallt minst 1 timme.
Garnera med frukt vid servering.