Halloumipaj med svamp och purjolök

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

En god vegetarisk med 2 sorters ost!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl mjöl
  • 125 g smör
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 200 g Halloumiost
  • 1 liten purjolök
  • 10-12 medelstora färska champinjoner
  • 1 dl riven ost
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Smör att steka i
  • Instruktioner

    1. Häll mjölet i en bunke och fördela smöret i små bitar i mjölet. Finfördela smöret till en grynig massa. Häll i vattnet och forma till en deg. (Alternativt kör allt i en matberedare) Ställ degen kallt i ca 30 minuter.
    2. Skiva halloumin i tärningar och stek dem gyllenbruna. Skiva champinjonerna och strimla purjolöken och stek dem. Salta och peppra.
    3. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter och nagga. Förgrädda i 200 grader C i ca 10 minuter. Häll i halloumin, champinjonerna och purjolöken och strö över riven ost. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över. Grädda i ca 20 minuter.
    4. Servera med en fräsch sallad!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben