En både enkel och läcker förrätt som varierar i smak beroende på vilken sallad man väljer.
Halloumi är en cypriotisk fårost som passar utmärkt att steka eller grilla.
Ingredienser
1 grönt äpple
2-3 olika salladssorter (ca 200 g)
250 g halloumiost
1 msk olivolja
50 g cashewnötter
Dressing
1 msk honung
½ msk färskpressad citronjuice
½ dl olivolja
Salt
Peppar
Instruktioner
Blanda ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
Skär äpplet i tunna skivor. Lägg salladsbladen direkt på tallrikarna.
Skär halloumiosten i fyra tjocka skivor. Stek ostskivorna i olivolja, helst i en plastbelagd stekpanna, tills den fått en gyllenbrun färg.
Lägg äppelskivorna, halloumiosten och cashewnötterna på salladsbädden. Häll över dressing och servera.
Jag som inte har gillat halloumi dom (få) gånger jag har ätit det tidigare testade denna dressingen, dock så skar jag många ganska tunna skivor. Mycket gott tyckte hela familjen när jag serverade det som förrätt.
Jag som inte har gillat halloumi dom (få) gånger jag har ätit det tidigare testade denna dressingen, dock så skar jag många ganska tunna skivor. Mycket gott tyckte hela familjen när jag serverade det som förrätt.