Halloumisallad med rödbetor, linser och kesoröra

Serverar: 4 portioner

En matig och mättande sallad. Stek halloumin precis före servering. Då är den som allra godast.

Ingredienser

  • 6 frysta pitabröd
  • 500 g färdigkokta rödbetor
  • 250 g frysta sojabönor
  • 370 g kokta gröna linser
  • 250 g små kvisttomater
  • 1 rödlök
  • 35 g rucola
  • 1 tsk honung
  • 250 g keso
  • 2 msk balsamvinäger
  • 200 g halloumiost
  • Olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skär rödbetorna i klyftor. Tillaga sojabönorna enligt anvisning på förpackningen. Skölj bönor och linser i kallt vatten. Skiva tomaterna. Skala och skiva löken tunt. Mixa hälften av rucolan med honung, 2 msk olja, 1 msk vatten, 2 krm salt och 1 krm peppar med mixerstav. Rör i keson.
    3. Blanda linser och bönor med 1 msk olja, vinäger och 1 krm salt. Tärna halloumin. Stek den gyllenbrun i 1 msk olja i en stekpanna på hög värme. Varva linser, bönor, rödbetor, tomat, lök, halloumi och resterande rucola på ett fat. Servera med kesoröra och pitabröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben