Laxpuckar med honungsdressing

Serverar: 9 portioner

Tartar av gravad lax och honungsdressing på grovt bröd. Perfekt på midsommarbuffén.

Ingredienser

  • 400 g gravad lax, hackad
  • 4 salladslökar, tunt skivade
  • 2 msk färsk dill, hackad
  • 2 msk honungsdressing
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Grovt fullkornsbröd
  • Röda mangoldskott
  • Honungsdressing
  • 3 msk honung
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk citron, pressad saft
  • 3/4 dl majs- eller rapsolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman honung, dijonsenap och citronsaft till dressingen. Vispa ner oljan i en smal stråle. Smaka av med salt och vitpeppar.
    2. Blanda samman lax, salladslök och dill i en bunke. Tillsätt 2 msk av honungsdressingen. Smaka av med salt och peppar.
    3. Tryck ut en rund skiva fullkornsbröd med ett mått. Fyll sedan måttet med laxblandningen och pressa samman. Tryck ut pucken på ett uppläggningsfat. Skeda över en tesked honungsdressing på laxpuckarna och lägg röda mangoldskott ovanpå. Servera resten av dressingen vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben