Apelsinsallad med vallmo- och honungsdressing

Serverar: 4 portioner

Fräscht, gott och enkelt!

Ingredienser

  • 4 apelsiner
  • 1 liten rödlök
  • Dressing
  • 1 liten citron, finrivet skal och pressad saft
  • 2 krm salt
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk blå vallmofrön
  • Garnering
  • Plockade blad från 1 rosmarinkvist
  • Instruktioner

    1. Blanda citronskal, citronsaft, salt och honung. Vispa i oljan och tillsätt vallmofröna.
    2. Skala apelsinerna med en vass kniv, så att inget av det vita finns kvar. Skär apelsinerna i skivor och lägg dem på ett fat. Skala och skär rödlöken i tunna ringar, gärna med en mandolin.
    3. Toppa apelsinerna med lökringarna, ringla över dressingen och garnera med rosmarinblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben