Hamburgare Lyx

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Här kommer ett recept på en mycket god och lite annorlunda smakande burgare. Du kan av smeten också göra köttbullar, wallenbergare eller jätteköttbullar. Gör du stora köttbullat på 100 gr eller större så bryn dom först i en stekpanna sedan in i ugnen på 200grader en 20 minuter. Skär igennom en och se att köttsaften är klar.

Ingredienser

  • 800 gr blandfärs eller nöt
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 - 1 ½ dl strimlad rökt skinka
  • 1 dl riven ost
  • 2 kokta potatisar
  • 2 teskedar salt
  • Vitpeppar
  • Grillkrydda
  • ca 1 dl mjölk
  • ca 1 dl ströbröd
  • Instruktioner

    1. Blanda ägg, ströbröd och mjölk. Häll i salt, vitpeppar och grillkrydda. Grovhacka lök och vitlök och kör ett tag i matberedaren. Häll det i bunken med ägget och blanda. Köp en hel bit god rökt skinka. Strimla grovt och häll i riven ost och pressa potatisen - kör ett tag i matberedaren.
    2. Blanda nu allt i bunken med ägget. Nu är det bara att forma färsen till vilken form du vill ha. Lycka till och smaklig måltid.

    Liknande recept

    4.3
    4-8
    9

    Kommentarer (1)

    Bumbis 13 mars 2010

    Använde ditt recept när jag gjorde pannbiff häromdagen. Goda, kom på efteråt att jag glömt osten men den får jag komma igåg nästa gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben