Hamburgare med bröd och ugnsfriterad potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Jag tror att den är god fast jag har inte smakat den men den ser god ut.

Ingredienser

  • Hamburgare
  • 600 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk matolja till stekning
  • 4 hamburgerbröd
  • 600 g klyftpotatis, fryst eller färsk, eller pommes frites
  • 4 tomater (kan uteslutas)
  • 200 g gurka
  • 1 rödlök (kan uteslutas)
  • 4 stora salladsblad (kan uteslutas)
  • Hamburgerdressing
  • ½ dl lättmajonnäs
  • ½ dl gräddfil
  • 2 msk chilisås
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 grader. Stek klyftpotatis enligt anvisningarna på paketet. Skala och skiva rödlöken, skär tomaterna i klyftor och gurkan i stavar. Skölj salladsbladen. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt. Dela köttfärsen i 4 bitar och rulla den till bullar. Platta sedan ut till runda, 1 cm tjocka hamburgare. Salta och peppra hamburgarna och stek dem 3-4 minuter på varje sida. Värm hamburgerbrödet i micron i några sekunder. Lägg sedan ett salladsblad, en hamburgare och skivad rödlök i varje bröd. Servera med grönsaker, klyftpotatis och dressing.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (1)

    mysss 11 mars 2010

    Det är ju en Whopper på bilden... klart den ser god ut då.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben