Hamburgare med coleslaw och avokado

Serverar: 4 portioner

God hamburgare.

Ingredienser

  • 400 g nöt- eller lammfärs (ca 12 %)
  • 3-5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm spiskummin
  • 1 msk flytande margarin
  • 8 skivor grovt lantbröd
  • 1/2 röd lök, i tunna skivor
  • 1 avokado, i skivor
  • 8 salladsblad
  • Tomater i skivor
  • Coleslaw
  • 1/2 sats vitkålsallad (se nedan)
  • 1 morot (ca 75 g), i tunna strimlor
  • 0,5 dl matyoghurt
  • Vitkålssallad
  • Ca 1 liter vitkål, i tunna strimlor
  • 1,5 msk äppelcidervinäger
  • 1,5 msk rapsolja
  • 1,5 msk vatten
  • 2 krm salt
  • 1 krm socker
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda en halv sats av vitkålssalladen med morot och yoghurt. Forma 8 små biffar av färsen, salta och krydda. Stek dem i fettet 2 - 3 minuter per sida.
    2. Rosta eller grilla brödskivorna och dela dem. Servera biffarna mellan 2 brödskivor med lök, grönsaker och coleslaw.
    3. Vitkålssallad: Blanda alla ingredienser och låt gärna salladen stå i kylen till nästa dag och mogna i smaken. Salladen håller sig ca 1 vecka i kylen.
    4. Vitkålssallad är gott till det mesta och är därför ett perfekt tillbehör. Klarar sig dessutom en vecka i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben