Hamburgare och chimichurri

Serverar: 4 portioner

Färska kryddor får smak på smaklökarna. Här träffar färsk koriander både chili, honung och citron i en riktig höjdare till burgarsås. 421 kalorier per portion.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 4 stora skivor lantbröd
  • 1 romansallad
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • Chimichurri
  • 1 kruka färsk koriander
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • ½ citron
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda färs, salt och peppar. Forma färsen till fyra burgare. Grilla burgarna 4 minuter per sida så att de får en härligt god grillyta. Halvera brödskivorna och grilla dem snabbt för lite färg.
    2. Chimichurri: Plocka och finhacka koriandern. Skala lök och vitlök, finhacka dem. skölj, kärna ur och finhacka chilin. Blanda med alla övriga ingredienser i en skål.
    3. Skölj salladen. Skölj och skiva tomaterna. Skala och skiva rödlöken. Bygg en burgare med bröd, sallad, tomat, rödlök, hamburgare och chimichurri.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben