Chimichurri

Tid: 10 minuter

Supergott till grillat kött eller att bre på en macka eller i maträtter. Älskar denna starka röra och det brukar gästerna göra också.

Ingredienser

  • 200 g sambal oelek
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 tomat
  • 2 pkt fryst persilja eller en knippe färsk, ca 60 g
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    Kör allt i en mixer. Det ska inte bli puré utan en grynig massa. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    jbson 12 mars 2011

    Ska det verkligen vara en hel burk (200g) Sambal Oelek?

    zezza 25 mars 2011

    Ja det ska ju vara starkt så dett stämmer. Men man kan ju ta mindre om man vill. :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben