Chimichurri

Från Argentina kommer denna grillsås, som är fin att både marinera kött i, pensla med under grillningens gång och dessutom servera till köttet när det är klart. Den här satsen ger ca 1 liter och den går bra att spara i kylskåp.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl olja
  • 1 3/4 dl rödvinsvinäger
  • 1 1/2 dl finhackad gul lök
  • 2 - 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad röd paprika
  • 1 dl finhackad grön paprika
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 - 3 tsk torkad oregano
  • 2 krm cayennepeppar
  • något stänk tabasco
  • 2 tsk salt
  • 1 1/2 - 2 krm nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    Vispa ihop olja och vinäger i en bunke. Blanda ner den finhackade löken, pressa i vitlöksklyftorna och rör om väl. Blanda i resten av ingredienserna och smaka av. Låt Chimichurrin stå och dra i rumstemperatur några timmar så att de olika krydd- och grönsakssmakerna hinner gå ihop innan du börjar använda den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben