Hamburger köttfärssås

Serverar: 7 portioner

Tid: 20 minuter

Det är frysta hamburgare som blir till en grynig färssås till pasta, potatis eller ris

Ingredienser

  • 720 g upptinade hamburgare
  • 800 g krossad tomat
  • 3 stora vitlöksklyftor
  • 100 g parmesan
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 3 msk rödvinbärsgele eller sylt
  • smör
  • örtsalt
  • grillkrydda valfri sort
  • paprikakrydda mild
  • chili krydda
  • pizzakrydda
  • vitpeppar
  • svartpeppar
  • timjan
  • Instruktioner

    1. Mosa ner hamburgarna och stek allt i till en grynigt brynt färs. Tillsätt tomater, riven lök och ost, grädde, vatten. Låt det puttra 5 min. Krydda valfritt mycket av varje krydda men gärna ganska mycket pizzakrydda och timjan och sen resten av kryddor. Smaka av tof och puttra ca 10 min till
    2. Servera till pasta förslagsvis penne barilla eller potatis, ris

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben