Hannahs glasstårta

Glasstårta med valfri frukttopping!

Ingredienser

  • 4 smulade digestivekex
  • 2 äggvitor
  • 1 1/2 dl grädde
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 dl socker
  • Saft och rivet skal av 1/2 citron
  • 3 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Smula kexen och lägg i en form med löstagbar botten. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden till hårt skum. Vispa ägggulorna med sockret. Blanda i citronsaften och rivet citronskal i äggsmeten.
    2. Vänd ner äggviteskummet och grädden i äggsmeten. Blanda i gräddfilen. Häll upp i formen och ställ in alltsammans i frysen i cirka 3 timmar.
    3. Tag ut formen cirka 10-20 minuter före servering. Garnera eventuellt med frukt, exempelvis kiwi.

    Liknande recept

    3.8
    8 h 45 min
    12-14
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben