Hannas goda knäckebröd

Serverar: 6 portioner

Mycket gott eget komponerat recept på knäckebröd att äta bara som det är, med smör eller ost. Fantastiskt gott!

Ingredienser

  • 1/4 paket jäst (12,5 g)
  • 2½ dl vatten
  • 1 msk hel kummin
  • Ca 2 msk flytande acaciahonung (går säkert bra med annan flytande honung också)
  • En skvätt rapsolja (efter behag men ca 1 msk)
  • ½ msk salt
  • 3 1/2 dl grahamsmjöl
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Lös jästen i ljummet vattnen. Rör ner kummin, salt, honung, rapsolja och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 min.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Dela degen i 6 bitar. Kavla ur till runda, tunna knäckebröd, stora som en ugnsplåt, på väl mjölat bakbord.
    4. Grädda bröden i mitten av ugnen, 12-15 min, tills de hårdnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben