Harpaté till julbordet

Serverar: 4-6 portioner

Ingredienser

  • 500 g benfritt harkött
  • 1½ tsk salt
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk cognac eller madeira
  • 2 tsk fransk ljus senap (Dijon)
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • ½ tsk rosmarin
  • 4 krossade enbär
  • ½ tsk vitpeppar
  • ½ dl hackad persilja
  • 200 g bredbar leverpastej
  • smör till formen
  • Instruktioner

    1. Finfördela harköttet med kniven i matberedare eller mal det grovt i köttkvarn. Blanda samman alla ingredienser utom pastejen till en jämn smet. Skär pastejen i ca 1 cm stora kuber och blanda i den. Packa smeten i en smörad avlång bakform och grädda i nedre delen av ugnen ca 40-50 minuter på 175 grader. Låt patén svalna i formen.
    2. Servera med lingon- och rönnbärssås. Blanda lika delar rårörda lingon och rönnbärsgelé. Smaka av med lite färsk riven ingefära.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben