Harragu rödvinsmarinerad

Serverar: 3-4 portioner

Harstek med ben

Ingredienser

  • ca 700 gr harstek
  • ca 150 gr bacon
  • 2 gula lökar
  • smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 tsk paprika pulver
  • ca 100-150 gr kantareller
  • 1 msk citronsaft
  • 1 dl créme fraiché
  • ca 1/2 dl rörörda eller färska lingon
  • Marinad
  • 3 dl rödvin
  • 1 lagerblad
  • 6 enbär
  • 1 skivad gul lök
  • Instruktioner

    1. Gör så här: Skär loss köttet från benen och skär det i tärningar. Blanda samman marinaden och lägg i köttbitarna. Täck skålen och låt stå kallt i ca 3 timmar. Ta upp köttet och torka av det.
    2. Skala och hacka löken. Klipp baconskivorna i strimlor direkt ner i en stekpanna, tillsätt ev lite fett. Bryn lök och kött tillsammans med bacon. Lägg allt i en gryta, salt och krydda med peppar och paprikapulver. Rör om och sila över marinaden. Låt alltsammans koka på svag värme under lock tills köttet känns mört, 45 min - 1tim. Rensa under tiden färska kantareller och dela dem i bitar om de är stora, konserverade går även bra men låt dem rinna av ordentligt. Fräs dem i lite fett, droppa över citronsaften. Blanda ner creme fraiche och lingon i grytan och smaksätt med salt och peppar om så behövs. Strö kantarellerna i grytan strax före serveringen.
    3. Servera med kokt potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben