Husets rödvinsmarinerade sill

Serverar: 4 portioner

En god sill på julbordet, vackert mörk och välsmakande av vinet.

Ingredienser

  • 8 urvattnade saltsillfiléer
  • 2 rödlökar i tunna skivor
  • 1 purjolök i tunna ringar
  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 2 dl gott rödvin
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk olivolja
  • 3 dl socker
  • 1 tsk krossade nejlikor
  • 1 tsk krossad kryddpeppar
  • 2 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Skölj, ansa och skär purjon i strimlor.
    2. Blanda samman med ättiksprit, rödvin, vatten, olivolja, socker, nejlikor, krydd-peppar och lagerblad till marinaden och rör tills sockret löst sig.
    3. Skär löken i tunna skivor.
    4. Skär sillen i sneda skivor och lägg upp bitarna ordnat på ett fat eller i en skål.
    5. Slå över marinaden och garnera med löken.
    6. Låt sillen stå svalt åtminstone över natten.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben