Rödvinsmarinerad sill

Serverar: 4 portioner

Sillen blir mörk och vacker av rött vin och farinsocker. Det är roligt och vackert när sillsorterna ser lite olika ut.

Ingredienser

  • 4 urvattnade sillfiléer
  • 1½ dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl farinsocker
  • 4 msk ljummet vatten
  • 2 msk matolja
  • 4 msk rödvin
  • 4 msk tomatketchup
  • 2 msk hackad lök
  • ½ rödlök, finhackad
  • Instruktioner

    1. Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löser sig. Rör ner matolja, rödvin och tomatketchup i ättikslagen. Låt den kallna.
    2. Hacka löken. Varva filéerna och löken i en glasburk och slå lagen över.
    3. Låt sillen stå kallt i 2-3 dygn.
    4. Skär sillen i sneda bitar. Sila över lite av marinaden och garnera med nyhackad rödlök.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben