Hjortfilé Rödvinsmarinerad Med Murkelstuvning

Serverar: 3-4 portioner

Ingredienser

  • Kött
  • 600 gr hjortfilé
  • ca 400 gr förvällda murklor
  • 2 dl grädde
  • 50 gr smör
  • 1 msk vetemjöl
  • salt
  • peppar
  • Marinad
  • 2 dl rödvin
  • 10 krossade enbär
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 bit purjolök
  • Instruktioner

    1. GÖR SÅ HÄR: Skär filén i 8 lika stora bitar, lägg dem i en skål tillsammans med rödvin och kryddor och låt stå över natten.
    2. Fräs murklorna i smör, pudra med vetemjöl, häll på grädden, salta och peppra.
    3. Salta och peppra filéerna och stek dem lätt rosa på medelvärme.
    4. Serveringsförslag: Häll stuvningen över filéerna och garnera med kronärts- kocksbottnar, med grillade tomater, fågelpastej på grön gurka och konserverade päronhalvor med gelé, potatiskroketter, rönnbärsgelé och inlagd gurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben