Hasselbackspotatis

Serverar: 4 portioner

Den enda "riktiga" potatis som jag tycker om :p

Ingredienser

  • 6-8 ovala potatisar
  • Salt
  • 2-3 msk smör eller margarin
  • 4 msk riven ost
  • Instruktioner

    1. Ungstempratur: 225-250 grader Stektid: ca 45 minuter
    2. Skala och skölj potatisen. Skär den i tunna skivor men inte helt igenom, utan så att skivorna hänger samman som bladen i en bok.
    3. Lägg potatisen med den skårade sidan uppåt i välsmord ugnfast form, stek- eller långpanna. Strö över salt och fördela fettet i klickar ovanpå.
    4. Låt potatisen steka i ugnen tills den är mjuk och har fått färg. Ös den då och då med stekfettet. Strö över osten efter halva stektiden - ös därefter inte potatisen.
    5. Servera till stekta kött- eller fågelrätter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatis och pastalektion!
    Pasta är en mager och bra produkt. Pasta är förvisso gjord på vetem...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben