Hasselnötsbönor med kyckling

Serverar: 4 portioner

Den här rätten slänger du ihop på cirka 20 minuter. Dessutom är den mager, kan ju passa bra emellan allt grillande. Passar bra som lättare lunch. Endast 298 kcal/portion.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 350 g haricot verts
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk vatten
  • 1-2 msk rödvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk strimlad persilja
  • Instruktioner

    1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och stek dem under lock cirka 5 minuter per sida. Efterstek under lock cirka 5 minuter. De är klara vid cirka 70 grader innertemperatur, använd gärna stektermometer.
    2. Ansa de gröna bönorna. Hacka nötterna grovt. Skala och finhacka löken.
    3. Sjud bönorna i lättsaltat vatten 1-2 minuter. Låt dem rinna av.
    4. Rosta nötterna i en het torr stekpanna. Tillsätt lök, olivolja och vatten. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Vänd ner bönor och persilja, låt allt bli genomvarmt. Servera med kycklingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    NicolinaZ 14 juli 2010

    Riktigt god kycklingrätt! Funkade fint också i tropisk hetta denna svettiga sommar ;-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben