Hasselnötskaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 50 minuter

Lättgjord mjuk hasselnötskaka som snabbt går åt till sista smulan. Himla gott till ett glas mjölk!!! Har funderat ha den som tårtbotten någon gång. Hittade den i mammas receptlåda.

Ingredienser

  • 100 g smör (rumstempererat)
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 100 g hasselnötter
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en normalstor bakform. Mixa nötterna fint i matberedare och blanda ihop med mjöl och bakpulver. Vispa smör och socker poröst. Vispa sen i ett ägg i taget. Tillsätt mjölk och mjölblandningen. Blanda ihop. Grädda ca 50 minuter på nedersta falsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    texan 6 juni 2008

    god men blev lite smulig

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben